Een gebruiker deactiveren kan via de organisatie-instellingen, te bereiken door via het dashboard op 'Instellingen organisatie' te klikken. 

Hier is aan de linkerzijde een tab 'Gebruikers' beschikbaar. Daar kan een gebruiker gedeactiveerd worden door op het slotje te klikken. Deze gebruiker kan vervolgens niet meer inloggen in Payt. 

Het deactiveren van een gebruiker wordt vaak gebruikt als iemand bijvoorbeeld niet meer werkzaam is binnen uw bedrijf. 

Indien de te deactiveren gebruiker tevens de koppelingsgebruiker (gebruiker waarmee met de boekhouding wordt gekoppeld) is, dan zal na het deactiveren de automatisch import niet meer werken. Het is in dit geval nodig de koppeling bij deze gebruiker te verwijderen en een nieuwe koppeling bij een andere gebruiker in te stellen. Deze dient vervolgens door de servicedesk van Payt geactiveerd te worden. 

Nota bene; het deactiveren van gebruikers kan alleen gedaan worden door iemand met volledige rechten op organisatieniveau.

Heeft u het antwoord gevonden?