Elke dag doet Payt geautomatiseerd een import. Hoe dit in zijn werk gaat, is onder andere afhankelijk van het boekhoudpakket dat u gebruikt.

• Met een aantal pakketten heeft Payt een rechtstreekse koppeling, in dat geval haalt Payt de openstaande posten op op het moment dat er een import gestart wordt.
  • Met andere boekhoudpakketten zit er een partij tussen die een bestand met openstaande posten vanuit het boekhoudpakket naar Payt doorzet.

Een import vindt plaats op administratieniveau. Door in Payt naar de pagina van een administratie te gaan, wordt de knop ‘Importeren’ zichtbaar, klik hierop. Zo wordt de pagina met beknopte informatie over de laatste importeertaken zichtbaar. Af en toe komt het voor dat een import niet kon worden uitgevoerd, in dat geval staat er bij de importeertaak aangegeven dat deze mislukt is. Door te klikken op het nummer van de importeertaak is hierover meer informatie te vinden.

Het is belangrijk dit in de gaten te houden. Wanneer een importeertaak mislukt, betekent dit dat Payt geen geüpdatete gegevens binnen heeft gekregen en dat er mogelijk facturen zijn die in de boekhouding betaald staan, maar bij Payt nog niet.

In de andere gevallen is de importeertaak uitgevoerd of nog bezig. Bij een uitgevoerde import is de kolom validatiefouten idealiter leeg. Dit betekent dat er geen validatiefouten zijn opgetreden. Wanneer de kolom niet leeg is, zijn er validatiefouten (rood) en/of waarschuwingen (oranje) waar aandacht aan moet worden besteed.

Validatiefouten zijn belangrijk om op te lossen, anders kan dit ervoor zorgen dat een debiteur/factuur niet wordt ingeladen in Payt. Door op het nummer van de import te klikken wordt de lijst met validatiefouten en waarschuwingen getoond. De meeste hiervan kunt u zelf oplossen door bijvoorbeeld de gegevens van een debiteur aan te passen in uw boekhoudpakket. Begrijpt u niet wat een melding hier betekent, neem dan via de chat-functie contact op met de servicedesk. Zij kunnen met u meekijken en uitleggen wat een melding betekent.