In Payt heeft u de mogelijkheid om via één van onze gekoppelde Payment Service Providers (PSP's) een iDEAL-koppeling aan te bieden aan uw debiteuren. Er wordt dan een iDEAL-link meegestuurd bij elke herinnering en aanmaning die via Payt verstuurd wordt. Indien Payt ook de factuurverzending doet, gaat deze ook mee bij de factuurverzending.

U kunt deze koppeling toevoegen door in de nieuwe omgeving naar de administratie te gaan, vervolgens naar Instellingen en dan naar 'Betalingen'.

Stap 1. Binnen het scherm 'Betalingen' kunt u één van de partijen kiezen en via de Payt applicatie een account aanmaken bij de PSP. In het geval dat u kiest voor Mollie dan gaat u verder met stap 2a en mag u stap 2b overslaan. Heeft u gekozen voor betalingsprovider Pay ga dan verder vanaf stap 2b.

Mollie
Stap 2a. Kiest u voor Mollie, dan zult u het Mollie-account compleet moeten maken. Dit omvat vaak het toevoegen van een KvK-uittreksel, een ID-bewijs van een of meerdere tekenbevoegden, etc. Dit kan geregeld worden door in te loggen in uw Mollie account. 

Pay
Stap 2b.  Indien er voor Pay wordt gekozen dan gaat u een contract met Payt aan. Tijdens het proces zal u worden gevraagd om verschillende documenten aan te leveren zoals bijvoorbeeld een KvK-uittreksel en een kopie van een identificatiebewijs. Nadat u deze registratie heeft voltooid, ontvangt u een e-mail met daarin online de overeenkomst die getekend kan worden. Indien er nog bepaalde documenten ontbreken dan krijgt u daar via de mail een bericht van. U ontvang dit bericht meestal binnen een uur.

Stap 3. Is het account compleet? Dan kunt u de optie om online te betalen activeren in de 'Online betalen' tab in Payt. Voortaan gaat de Online betalen link mee bij de communicatie die Payt uitstuurt.

Naast iDEAL is het ook mogelijk andere betaalmethoden aan te bieden, zoals Paypal en Bancontact. Maakt u gebruik van Pay dan kunt u dit rechtstreeks bij Payt aanvragen. 

Gebruikt u Mollie dan dient zowel door uzelf in het account bij de PSP (Mollie) als bij Payt door een medewerker van Payt een instelling gedaan worden.

Komt u hier niet uit of wilt u informatie over de voor- en nadelen van een bepaalde partij, laat het ons dan weten. Indien u kiest voor Pay dan krijgt u vanuit Payt een factuur, dus niet apart een factuur van betalingsprovider Pay. Tevens worden betalingen direct doorgestort naar uw rekening.  

Heeft u het antwoord gevonden?