Indien bepaalde gegevens niet in Payt moeten worden ingeladen kan er gebruik worden gemaakt van negeerlijsten. Deze zijn per administratie te beheren via de volgende route:

De knop Dashboard links boven in beeld -> De knop Instellingen administratie rechtsboven in beeld -> tabblad Importeren links in beeld

Factuurnummer op negeerlijst
Indien een factuurnummer op de negeerlijst staat, dan worden de gegevens van deze factuur niet ingeladen in Payt. Is de factuur reeds ingeladen, dan zal de factuur worden geblokkeerd omdat deze op de negeerlijst staat. 

Debiteurcode op negeerlijst
Als een debiteurcode op de negeerlijst staat dan worden er geen facturen ingeladen van deze debiteur. Als een debiteur reeds is ingeladen dan is dit door middel van een icoon zichtbaar dat deze debiteur op de negeerlijst staat. 

Betalingsconditie op negeerlijst
Daarnaast is het mogelijk om facturen op basis van een bepaalde betalingsconditie uit te sluiten. Alle facturen die worden aangeleverd met deze betalingsconditie zullen niet worden geimporteerd. Al ingeladen facturen zullen geblokkeerd worden. 

Debiteurencodes, factuurnummers en/of betalingscondities op negeerlijst zetten
Dit kunt u doen door naar de instellingen van de administratie te gaan, dan naar importeren en vervolgens de te negeren factuurnummers, debiteurcodes of de te negeren betalingscondities bij de respectievelijke velden te zetten. 

Reeks op negeerlijst zetten
Op onderstaande manier kunt u een reeks maken. Indien onderstaande reeksen ingevoerd staan bij te negeren factuurnummers, dan worden factuurnummers 1 tot en met 7 uitgesloten en factuurnummers 9 tot en met 12. 

  • (1..7), (9..12) 

Tip: Indien het om veel uit te sluiten factuurnummers gaat welke aan een bepaalde voorwaarde voldoen, geef deze facturen in de boekhouding dezelfde betalingsconditie mee. Vervolgens kunnen deze facturen eenvoudig uitgesloten worden op basis van betalingsconditie.

Let op: De wijzigingen worden pas opgeslagen nadat u onderaan de pagina op de knop 'Wijzigingen opslaan' hebt geklikt.

Heeft u het antwoord gevonden?