Het afgelopen jaar hebben we onze software behoorlijk vernieuwd en uitgebreid. In deze nieuwsbrief willen we u graag een korte update geven van enkele noemenswaardige nieuwe functionaliteiten en partners.

Kredietwaardigheidsinformatie van uw debiteuren inzien

Vers van de pers: Payt is een samenwerking gestart met Graydon. Door deze samenwerking kunnen wij de kredietwaardigheid van uw actieve zakelijke debiteuren tonen. Zo heeft u altijd inzichtelijk hoeveel risico u loopt op uw openstaande posten en kunt u snel actie ondernemen. Via een keuzemenu bepaalt u zelf van welke debiteuren u de kredietwaardigheid wilt monitoren.

Wat kunt u verwachten?

Via uw dashboard ziet u direct hoeveel debiteuren niet (meer) kredietwaardig zijn en hoeveel debiteuren een onzekere kredietwaardigheid hebben. Daarnaast waarschuwen wij u wanneer de kredietwaardigheid van debiteuren wordt verlaagd, zodat u waar nodig actie kunt ondernemen.

Vervolgens ziet u op uw debiteurenkaart de kredietwaardigheid per debiteur. Daar is met gekleurde vlaggen eenvoudig duidelijk welke debiteuren meer aandacht nodig hebben. Op de debiteurenkaart ziet u daarnaast ook het verloop in kredietwaardigheid van uw debiteur. Wilt u naar aanleiding van deze informatie meer weten over de financiële situatie van uw debiteur? Dan kunt u via ons platform voor €9,50 excl. btw. direct een uitgebreid kredietwaardigheidsrapport opvragen. Dit rapport kunt u opvragen onder het tabblad "rapportages".  

Uw gegevens up-to-date

De samenwerking met Graydon heeft meer voordelen. Door de koppeling met de Graydon database worden al uw debiteuren voorzien van de officiële KvK-gegevens. Wijkt bijvoorbeeld de officiële bedrijfsnaam, het adres of het telefoonnummer af van uw debiteurenkaart? Dan geven wij een suggestie voor verandering aan.

Daarnaast kunt u uw debiteurenkaart aanvullen met calamiteiten-informatie, zoals surseance, schuldsanering en faillissement. Deze informatie kunt u terugvinden naast de naam van uw debiteur en in de tijdlijn aan de rechterkant.  

U voegt dit aan uw administratie toe voor €0,10 per actieve debiteur per maand.

Starten met deze functionaliteit? Probeer het één dag gratis

U kunt deze nieuwe functionaliteit als klant van Payt één dag gratis uitproberen. De module is te activeren via Instellingen administratie > Modules > Kredietwaardigheid. Bevalt het u, dan kunt u een abonnement op deze functionaliteit aan uw administratie toevoegen. Bevalt het niet, dan kunt u de functionaliteit tot het einde van de volgende dag kosteloos uitzetten.

Financieringsmogelijkheden van uw openstaande facturen

Financiering voor groei nodig? Sinds juni 2018 bieden we de mogelijkheid uw openstaande facturen voor te financieren. Dat doen we via New10, dochter van ABN AMRO. Om een nog bredere klantengroep te bedienen op het gebied van financiering, zijn we sinds november 2019 ook een samenwerking aangegaan met Floryn. Floryn helpt sinds 2016 mkb-ondernemers aan zakelijk krediet. Via een innovatief, online kredietplatform kunnen klanten direct over hun lening beschikken.

"Payt en New10 zetten hiermee een nieuwe vorm van financiering in. Met de data van Payt is het voor ons mogelijk tegen aantrekkelijke voorwaarden flexibel geld aan ondernemers te lenen."

Joost Brouwer, mede-oprichter van New10

"Payt helpt reeds vele klanten van Floryn en staat bekend als betrouwbaar en klantvriendelijk, en is net zoals wij technologie gedreven. Het was dan ook logisch om samen te werken en daarmee nog meer ondernemers te helpen om te groeien."

Sven van der Biezen - CEO en mede-oprichter Floryn

Een deurwaarder of advocaat als laatste redmiddel om een factuur betaald te krijgen

Het afgelopen halfjaar hebben we het aantal aangesloten gerechtelijke incassopartners uitgebreid. In elke regio hebben we nu een lokale partner voor u beschikbaar. Deurwaarders kunnen bij de rechtbank een vonnis voor u halen over een niet-betaalde factuur en deze vervolgens ook uitwinnen. Meer informatie over alle aangesloten deurwaarders vindt u hier.

Heeft u het antwoord gevonden?