In de afgelopen weken hebben wij hard aan de invoering van flexibele verzendtijden gewerkt. Met het invoeren van deze vernieuwing is het een en ander bij de verzending van facturen en herinneringen veranderd. Lees daarom deze update goed door. We vertellen u meer over: 

  • Verzendtijden voor facturen en herinneringen
  • Aandachtspunten bij deze vernieuwing  

Verzendtijden van facturen en herinneringen

Verzending van facturen en herinneringen naar uw debiteuren zal niet langer plaatsvinden op een aantal vaste momenten op de dag maar zal continue worden uitgevoerd. Dit betekent dat u sneller met uw debiteuren kunt communiceren.  

Daarbij wordt het mogelijk om zelf in te stellen in welk tijdsvak deze verzending dient plaats te vinden. In het tabblad "Factuurtraject" binnen "Instellingen administratie" heeft u de mogelijkheid om deze verzendtijden in te zien en aan te passen. Dit sluit aan bij de verzenddagen die nu ook al per administratie ingesteld kunnen worden.

Zoals nu ook al het geval is, worden facturen het eerste uur na importeren nog niet verstuurd. Dit geeft de mogelijkheid om bij een foutieve import de verzending te pauzeren voordat er iets verstuurd wordt.

Aandachtspunten bij deze vernieuwing

Er zijn een aantal zaken bij deze verandering die uw aandacht opeisen, namelijk: 

  • Na het verstrijken van de eindtijd van een tijdvak worden geen nieuwe verzendingen meer gestart, echter wanneer het druk is kan het gebeuren dat verzendingen langere tijd in de wachtrij staan en daarom (vlak) na het einde van het tijdvak verstuurd worden.
  • Wijzigingen in de verzendtijden worden per direct van kracht voor alle nieuwe én bestaande facturen in Payt.
  • Verzendtijdvakken moeten minimaal 2 uur duren.
  • Voor het versturen van brieven op dezelfde dag blijft 13:00 uur 's middags de deadline. Als brieven dezelfde werkdag nog verstuurd moeten worden, dient het ingestelde eerste verzendmoment voor 13:00 uur liggen.
  • Deze verzendtijden gelden niet voor de verzending van herinneringen binnen zaken (aanmaningen).

Nog in ontwikkeling: 

  • Deze verzendtijden gelden niet voor de verzending van verzamelherinneringen, hier wordt nog aan gewerkt.
  • Deze verzendtijden gelden niet voor de verzending van herinneringen van betalingsregelingen, hier wordt nog aan gewerkt.
Heeft u het antwoord gevonden?