In de afgelopen tijd is Payt weer op verschillende manieren verbeterd. In deze update vertellen we u graag meer over een aantal nieuwe functionaliteiten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Een nieuw taal en land instellingenscherm
  • "Betaling onderweg" status Twinfield
  • Betaaldatum facturen in Payt
  • Sms-berichten versturen bij verzamelherinneringen
  • Online betalingen naar Excel exporteren

Nieuw taal en land instellingenscherm

Aan de instellingen van de administratie is een nieuw tabblad toegevoegd voor instellingen voor taal en land. De velden die in dit scherm zijn opgenomen, waren eerst verspreid over meerdere tabbladen/schermen, maar zijn nu samengevoegd in één overzichtelijke pagina. Verder is de wijze waarop adressen en telefoonnummers zonder landcode worden geïmporteerd, gewijzigd. Het is vanaf nu mogelijk om per administratie een standaard land in te stellen, waarop Payt terugvalt indien geen landcode wordt geïmporteerd. Deze instelling is ook in het taal en land tabblad opgenomen.

"Betaling onderweg" status Twinfield

Twinfield heeft de mogelijkheid om betalingen automatisch aan facturen te koppelen. Deze facturen werden voorheen binnen Payt als betaald weergegeven. Er is nu een aanpassing doorgevoerd, waardoor deze facturen open blijven staan, maar gepauzeerd worden met de specifieke reden Betaling onderweg.

Betaaldatum facturen in Payt

Voortaan kan de betaaldatum van een factuur die reeds in Payt bekend is, niet meer in de toekomst liggen en maximaal één week in het verleden liggen. Deze aanpassing is doorgevoerd om te voorkomen dat artificiële betaaldatums, zoals de vervaldatum van een factuur, de data over betaalgedrag vertekenen en de renteberekening voor zaken onmogelijk maakt. De betaaldatum van facturen die als betaald worden geïmporteerd, wordt op de vervaldatum gezet in plaats van de datum van importeren indien deze onbekend is. Deze betaaldatum kan ook niet meer vóór de factuurdatum liggen.

Online betalingen naar Excel exporteren

Het is vanaf nu mogelijk dat u online betalingen naar Excel exporteert. U gaat hiervoor via het Dashboard naar het tabblad "Online betalingen". Door de filters aan de linkerkant te gebruiken, kunt u selecteren welke betalingen in de export terecht moeten komen. Vervolgens klikt u op "Exporteren" aan de rechterkant van de pagina.

Sms-berichten versturen bij verzamelherinneringen

Het is vanaf nu mogelijk om sms-berichten te versturen bij verzamelherinneringen. Daarbij heeft u de keuze om dit voor verzamelherinneringen, laatste verzamelherinneringen, beide of helemaal niet in te stellen. Raadpleeg een medewerker van Payt om u hierbij te helpen.